Otrovno.com O otrovima Brošure i knjige o toksikologiji Pitanja i odgovori  
 
 
Otrovno.com Gdje se nalazim: Naslovnica - Pitanja i odgovori - Odgovor
 
Otrovi
Pitanja i odgovori
Otrovi
Otrovi
Odgovor na pitanje
 

Proizvod kojim ste čistili nije krivac za simptome koje navodite, jer u njemu se nalaze tenzidi i mirisi kao i u svakom drugom deterdžentu/sredstvu za čišćenje. Prije korištenja kućanskih kemikalija bilo bi dobro pročitati deklaraciju, jer na njoj piše koja opasnost prijeti (ako prijeti) od proizvoda pa samim time ste onda upoznati s proizvodom i načinom na koji ćete rukovati njime. Nije moguće odraditi testove na moguća oštećenja koja spominjete, prije bi rekli da se ovdje radi o nekoj alergiji. Da li je ovdje riječ o sezonskoj alergiji ili nekoj reakciji od sredstva (ako ste preosjetljivi), ne znamo.

Odgovor stranke na HZTA: Hvala Vam na odgovoru, ali u potpunosti ste krivo procijenili moje simptome jer nisam ni na što alergična. Oči i dišni putovi su mi nagriženi. Prije upotrebe proizvoda bilo mi je dobro. Ne mogu dobiti glavobolju od alergije pa me jako čudi Vaš odgovor. U uputi ne piše da trebam imati masku preko lica niti išta slično. Mogu Vam poslati upute da ne govorimo napamet.

Odgovor HZTA: Nisam baš sigurna da sam Vam išta krivo napisala jer simptome koje Vi navodite, a obzirom na sastav proizvoda, mogu se jedino povezati sa alergijom tj. preosjetljivošću odnosno ne moraju uopće biti povezani sa proizvodom. To što do sada niste bili alergični na ništa ne znači da u bilo kojoj životnoj dobi ne možete postati. Bili ste kod liječnika, pregledani ste i sve je u redu. Inače kod alergija se može javiti i glavobolja i pospanost i nadražaj očiju i dišnog sustava.

Odgovor stranke na HZTA: Da li alergija onda prolazi sama od sebe bez ikakvih lijekova kao u mom slučaju? Moram priznati da mi je odgovor i dalje čudan. Jaka glavobolja kod udaha je alergija kad zaboli u sinusima i sljepoočnicama? I dalje sumnjam u odgovor. Meni je kod liječnika stavljen mali uređaj na kažiprst u obliku kvačice koji je pokazao imam dovoljnu razinu kisika. To je bilo sve.

Odgovor HZTA: Sa stajališta toksikologije, a vezano uz sastav proizvoda, dobili ste odgovor, za sve daljnje upute najbolje je da se obratite Vašem liječniku.

HZTA

Povratak na pitanja
Otrovi
Prevencija Knjiga o toksikologiji
Otrovno.com
Otrovi
Postavite nam pitanje Postavite nam pitanje
Sve o otrovima