Kalij sorbat E202

Poštovani,
Molio bih Vas ako mi možete reći nešto više o kalij sorbatu E202 jer sve što sam pronašao na internetu me ne zadovoljava. Naime makrobiotičar sam već 5 godina a znam da ga ima u kupovnoj kuhanoj cikli na pari, pošto znamo da je cikla ljekovita (hmmm ili nije) kada stave taj konzervans ili pak kiselo zelje… Dakle želim izvagati vrijeme/zdravlje pa bih možda kupovao sirovu ciklu i sam je kuhao…zelje neću sam kiseliti heh.

Unaprijed hvala, lijep pozdrav i ugodan nastavak dana želim.

Mi smo toksikolozi i brinemo se za ozbiljne probleme oko otrovanja, a ovo s aditivima hrani gledamo tek usputno kad netko počne pisati gluposti. Vi spominjete sorbitol, a isto ste tako mogli spominjati saharozu. To su čak namirnice. Zdravi mladi ljudi koriste slobodno špek kao i šečer, a normalno je da se ne uzrujavaju zbog toga što pišu nekakvi katastrofičari.
Pokušajte razmišljati kao nezavisna osoba, kojoj je svejedno zbog čega se tamo tuku nekakve industrijske tvrtke ili ideolozi svakavih pokreta, jer imate svoj ukus i navike. Zašto bi cikla bila problem, pa makar joj je sorbitol dodan kao aditiv? Ako baš hoćete kuhati ciklu sami onda to i učinite, ali u pravilu prehrambena industrija to radi bolje i trajnije.
Uvijek je stvar u tome koliko je čovjek razuman. Ako netko pojede kilogram kulena za večeru nema nikakvog razloga buniti se zbog želučanih tegoba, ali to se teško može uvrstiti u toksikologiju. Inače neki moji poznanici sami kisele i zelje, ali to nije zbog financijskih ili zdravstvenih razloga nego zato što misle da oni to najbolje rade.Nemojte slušati ni mene ni one katastrofičare. Poslušajte glas vašeg vlastitog zdravog razuma i prema tome odlučujte. Pustite budale nek pišu što god im se prohtije.