Koliko je kupovno mlijeko zdravo?

Poštovanje.
Ćitao sam na internetu da je mlijeko jako štetno i da čak može sadržavati ono što je krava pojela pa čak i kravlju krv. Pitanje je koliko je KUPOVNO mlijeko zdravo tj nezdravo i dali ono može isto tako biti uzrok aknama na koži lica?

Ne znam zašto bi se trebali javiti problemi oko krvi u mlijeku. Može se dogoditi ozljeda na vimenu i onda koja kap krvi može iscuriti u mlijeko, ali zbog toga ne treba očekivati probleme. Naravno da inače mlijeko može biti opasno za osobe koje ne podnose mlijeko.
To je imunološki problem i ja znam za djecu koja ne smiju jesti nikakvo mlijeko, jer se javljaju kod njih alergijske (obično kožne) reakcije. Neki od njih onda piju sojino mlijeko. Međutim, vi ste pitali nešto drugo. Zanima vas može li mlijeko sadržavati opasne kemikalije. Može! Ako kravu hranite opasnim tvarima onda će neke od njih stići u mlijeko i to je dobro poznata činjenica. Obično se to događa kod korištenja stočne hrane sumnjivog podrijetla i bilo je do sada na svjetskoj razini škandala napretek. Postoji naravno državni nadzor mlijeka koje ide u promet, ali to nije ni iz daleka dovoljno. Uvijek može nešto promaknuti nadzoru.
Onda sve ostaje na povjerenju u proizvod kupljen na tržištu. Mnogi vjeruju dobrim proizvođačima mliječnih proizvoda zbog ovih ili onih razloga, ali nitko vam ne može ništa garantirati. Znam ljude koji redovito kupuju sir kod svoje kumice vjerujući da je to poštena osoba, a isto tako možete vjerovati ili ne vjerovati velikom mljekarskom poduzeću. Mislim da stanje na našem tržištu nije loše, ali to samo tako mislim.